موضوع نفوذ نهادهای اطلاعاتی آمریکا در حریم خصوصی اشخاص مختلف به بهانه مقابله با تروریسم، موضوعی است که بهتازگی تبدیل به سوژه برخی رسانهها شده و این رسانهها، تلاش میکنند از این طریق، دولت و رییسجمهور جدید آمریکا را تحتفشار قرار دهند. این رسانهها، نهادهای اطلاعاتی آمریکا را به افول ارزشهای اخلاقی متهم میکنند و مدعی هستند، مقابله با تروریست، به ابزاری برای کاخ سفید، برای سرکشی در زندگی خصوصی مردم تبدیل شده است.
در طرف دیگر، مقامات آمریکایی نیز رسانههای جریان اصلی را، بهدروغ پراکنی متهم کرده و مدعی هستند که نشت اطلاعات طبقهبندیشده دولتی توسط رسانههای مختلف، خیانت به امنیت ملی آمریکا محسوب میشود. بهتازگی، مایکل راجرز، فرمانده سایبری و رییس آژانس امنیت ملی آمریکا و ویلیام اوانسیا (William Evanina)، مدیر مرکز امنیت و ضداطلاعات ملی این کشور، نسبت به ادعای رسانههای آمریکایی واکنش نشان داده و مدعی هستند که تاکنون، هیچ موردی مبنی بر نقض اخلاق و ارزشها در نهادهای اطلاعاتی آمریکایی، مشاهده نشده است.
مایکل راجرز، در صحبتهایی در این رابطه گفت: «موضوع از بین رفتن اخلاقیات در جوامع اطلاعاتی آمریکا، جریانی است که توسط رسانهها ایجاد شده است و حقیقت ندارد.»
وی در نشست باشگاه خبری ملی (National Press Club)، در این رابطه گفت: «من هماکنون جزوی از جامعه اطلاعاتی آمریکا هستم. من مدتزمان زیادی را در پلیس فدرال آمریکا، مرکز امنیت سایبر ملی و آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا گذراندهام و تاکنون، هیچ موردی از نقض اخلاق ندیدهام. من گمان میکنم که این موضوع، توسط رسانهها ایجاد شده است. در دنیای من، چنین چیزی وجود ندارد.»
ویلیام اوانسیا (William Evanina)، مدیر مرکز امنیت و ضداطلاعات ملی هم در این رابطه گفت: «ما قسم خوردیم تا برای قانون اساسی بجنگیم، نه برای جناح و گروهی خاص از جریانهای سیاسی. یکی از بزرگترین ناراحتیهای من، این است که چرا رسانهها، این موضوع افول اخلاقی را مطرح کردهاند. من چنین چیزی ندیدهام. اگر چنانچه در جامعه اطلاعاتی، چنین چیزی وجود داشته باشد، من آن را مشاهده نکردهام. ما همچنان در حال عمل کردن به مأموریتهایمان بهصورت روزانه هستیم و زمانی برای دیدن این موضوعات اخلاقی نداریم.» اوانسیا، در ادامه تأکید کرد که هنوز در مورد اینکه چرا برخی از رسانهها، به تمجید از نشت اطلاعات طبقهبندیشده پرداختهاند، متعجب هستم.
وی ادامه داد: «زمانی که من به ویکی لیکس نگاه میکنم یا ادوارد اسنودن یا هر کس دیگری که اطلاعات را نشت میدهند، پریشان و ناراحت میشوم. شما، عضوی از رسانهها هستید. من از شما میپرسم. من درک میکنم که گروهی برنده و گروه دیگری بازنده هستند و ناراحتیهای آنها را میفهمم، اما موضوعی که روی آن بحث دارم، این است که چرا برخی رسانهها، اقدام به نشت اطلاعات مهم و محرمانه ملی ما میکنند که ممکن است هویت و امنیت ملی ما را زیر سؤال ببرد؟»
چند ماه پیش، کیث الکساندر، رییس پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، ادعا کرده بود که بسیاری از کارکنان نهادهای اطلاعاتی، به دلیل از بین رفتن اخلاق در این سازمانها، از این نهادهای رفته و در شرکتهای متعلق به بخش خصوصی، مشغول به کار میشوند.
دونالد ترامپ نیز ماه گذشته، در اعتراض به انتشار برخی اخبار، با تاختن بر توییتر و انتقاد گسترده از این شبکه اجتماعی گفت: «نهادهای اطلاعاتی، نباید اجازه دهند که اخبار جعلی، در میان عموم مردم منتشر شود.» ترامپ، بعد از این، اقدام به انتشار چنین خبری کرد که توییتر، اخباری مبنی بر دخالت روسیه در زندگی شخصی ترامپ، منتشر کرده بود.
منبع: سایبربان